torstai 1. heinäkuuta 2010

Elämisen sietämätön keveys?

Alpeilla saattaa tulla eteen sellaisia ongelmia mihin tasamaan tallaaja ei osaa varautua. Yksi sellainen on renkaita puhkovien piikkipuskien olemassaolo. En tiedä tarkalleen mikä kasvi se on joka tämän ilmiön aiheuttaa, mutta se levittää piikkisiä oksiaan osittain maata pitkin. Kun pyörällä ajaa tällaisen oksan päältä renkaassa saattaa olla muutama erittäin pieni piikki. Rengas ei tyhjene heti, mutta seuraavana aamuna rengas onkin jo tyhjä. Ongelman ehkäisemiseksi tilasin ulkomailta Stansin "litkua" jota käyttämällä renkaasta saadaan itsepaikkautuva.

Tästä alkaakin se otsikon mukainen elämisen sietämätön keveys. Lähetys tuli Saksasta Suomeen DPD:llä kolmessa arkipäivässä. Jakeluyhtiö ei sitten kahdesta yrityksestä huolimatta löytänyt kotiosoitettani. Onneksi tavarantoimittaja oli antanut lähetyksen seurantanumeron jonka avulla pystyin seuraamaan mitä DPD:llä tapahtui. Ensimmäisellä yrityksellä jakelun toimittanut yritys oli palauttanut lähetyksen selityksellä "liike suljettu". Arvasin heti mistä oli kyse ja soitin DPD:n palvelunumeroon. Kerroin että kadunnimi on muuttunut kuntaliitoksen yhteydessä ja monet navigaattorit tunnistavat edelleen vain vanhan katuosoitteen. No, asiakaspalvelusta lupasivat laittaa vanhan katuosoitteen vinkiksi jakelijalle ja lisäksi vielä matkapuhelinnumeroni. Seuraavana päivänä jakelua oli yritetty uudemman kerran ja tällä kertaa lähetys oli palautettu selityksellä "osoite virheellinen". Nyt pannu alkoi jo kiehua meikäläisellä, ja uusi soitto DPD:lle: "lähetystä ei voi noutaa itse, me istutaan täällä Espoossa eikä me pystytä asiaan vaikuttamaan, laitetaan uudestaan jakeluun pälä pälä". Tarkistin huvikseni kuinka moni osoitetietokantoja ylläpitävä taho tunnistaa katuosoitteemme ja järkytyin! Maanmittauslaitos ei löydä Kokkolasta katuosoitettamme, ei eniro eikä genimap. Kokkolan kaupungin opaskartasta se sentään löytyy ja yllätyksekseni myös Google Mapsista. Tämän nyt ymmärtäisi jos osoitteenmuutoksesta olisi kulunut pari kuukautta, mutta kun siitä on jo kulunut puolitoista vuotta, niin tässä alkaa tulla vähän epätoivoinen olo. Itse en pysty asiaan vaikuttamaan, koska se on kunta joka hoitaa osoitetietojen päivityksen.

Pitää toivoa että hälytysajoneuvot löytävät perille jos sellaista satuttaisiin tarvitsemaan. Niitä tietokantoja ei pääse itse tarkistamaan muuta kuin tilaamalla ambulanssin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti